My place


Acasa / Lucrari / AMENAJARE MANSARDA

Etichete arhitectura, design de interior
Nume lucrare AMENAJARE MANSARDA
Tip lucrare arhitectura
Localitate Timisoara
Autor lucrare student arhitect Alexandru Damian
Fotograf Alexandru Damian
Anul proiectarii 2010
Anul executiei/finalizarii 2011
Suprafata construita 60 mp

 

 

Conceptul s-a nascut din dorinta realizarii unui spatiu de locuit care pastreaza atmosfera podului casei (construita in anii 30') imbinata cu un aer contemporan, care sa sustina si sa continue viata desfasurata in aceasta locuinta.

Am dorit pastrarea vizibilitatii materialelor dominante care compuneau spatiul, pentru a continua comunicarea cu trecutul si introducerea materialelor si a obicetelor noi intr-un mod in care relatia dintre acestea sa fie placuta si armonioasa. Lemnul in proportie foarte mare, imbratiseaza spatiul, iar caramida prin culoarea ei aprinsa, este folosita ca accent cromatic punctual, cosul de fum fiind nodul principal al spatiului.

Mansarda este subimpartita spatial in mai multe zone, armonios relationate si proportionate in asa fel incat viata in acest spatiu sa fie cat mai comoda si calduroasa. Fluiditatea spatiala, obiectele "home-made", manipularea vizibilatii  zonelor care o compun si jocul de lumina naturala si artificiala, fac din acest spatiu un adapost dinamic si  relaxant care raspunde corect la toate nevoile (zona de zi, zona de dormit, zona de lucru, zona de citit/cantat, baie).

Bugetul fiind foarte limitat, am mizat pe refolosirea intr-un procent cat mai mare a materialelor existente (scanduri, podele lemn, traversa lemn, contrafisa lemn, caramizi, usi vechi etc.) compunand noi obiecte care amintesc de caracterul trecut al podului. De asemena din acest motiv, realizarea amenajarii a fost facuta de membrii familiei in proportie de 80-90%.

 

Date tehnice:

Structura existenta: Sarpanta lemn + interventii locale de modificare/ inlocuire elemnete cu profile metalice din otel

Termoizolatie: Spuma poleuretanica 4cm + vata minerala

Planseu: Grinzi lemn existente

Podea: Dulapi lemn + finisaj OSB 18mm (nut si feder)

Inchidere pereti: Placi Gips Carton + profile metalice de prindere

Ferestre acoperis: Shindler (PVC)

Tamplarie usi: Lemn masiv  (usi refolosite de la parterul casei)

Finisaj pereti baie: Pasta de piatra semilucioasa (San Marco - marmorino)

Volum dulapuri: Profile metalice + gips carton, lavabil gri inchis, usa OSB 10mm

 

 

 

Inapoi