My place


Acasa / Lucrari / BLACK & WHITE

Etichete arhitectura, amenajari interioare, design de interior
Nume lucrare BLACK & WHITE
Tip lucrare design de interior
Localitate Timisoara
Autor lucrare Attila Wenczel
Echipa de proiectare s.c. Parasite Studio s.r.l.
Fotograf Attila Wenczel, Marius Dumitrascu
Anul proiectarii 2009
Anul executiei/finalizarii 2009
Suprafata utila 45 mp

Locatia este situata la parterul comercial al unui bloc din zona Dambovita. Functiunea este un birou de prezentare al unei firme in care opereaza trei persoane. Prin aceasta interventie neconventionala am incercat sa mascam spatiul suport lipsit de personalitate in spatele unei coli albe pliate care devine un fundal scenic pentru activitatea biroului.

Principiul de interventie este ascunderea configuratiei existente cu o foaie alba continua pliata ce confera dinamism interiorului si care se rasfrange asupra elementelor principale de mobilier. Astfel a fost generat un spatiu epurat, elegant, in configuratia caruia se renunta la culoare si iluminat indirect in favoarea marcarii impactului ambiental, prin juxtapunerea dura dintre alb si negru.

Coala alba este elementul definitoriu pentru interior – ea ascunde in grosimea ei locuri pentru depozitare, contine raftul continuu de mobilier din material negru lucios si permite local trecerea luminii naturale dinspre fatada. Raftul negru este singurul element de depozitare vizibil, conceput ergonomic pentru servirea unui utilizator aflat in picioare. Fatada este partial ascunsa de coala alba continua, cu locuri prin care lumina naturala intra prin spatele mobilierului si este lasata descoperita doar in zona accesului principal catre biroul de receptie. Spatiul este iluminat artificial prin proiectoare dispuse pe sine.

Documente

pdf.pdf

 

 

Inapoi