My place


Acasa / Lucrari / CASA GS

Etichete a_ta 2011, concurs proiecte
Nume lucrare CASA GS
Tip lucrare proiect
Localitate Dumbravita, Timis
Autor lucrare Ioan Laurentiu Stoian
Echipa de proiectare s.c. Arhibazic s.r.l.
Alti colaboratori Anca Ioana Radu
Imagini Florina Avramut
Anul proiectarii 2011
Suprafata construita 215 mp

Prin tema de proiectare, constructia se dorea una avand regimul de inaltime de parter si o invelitoare cu terasa circulabila inverzita, eventual cu posibilitatea de a fi montate si panouri solare pentru apa calda. O tema indrazneata avand in vedere "calitatea" clientului autohton de masa. Sa doresti un astfel de imobil in societatea romaneasca te duce automat intr-o nisa cu semnul intrebarii, esti condamnat la barfe din partea vecinilor si etichetat cu valente islamice de catre orice cunoscator al arhitecturii prizate din revistele de tipul "Casa mea ".

Consecvent principiilor cerute, beneficiarul aflat la o a doua tinerete si trecut prin experiente constructive in decursul ultimilor 20 de ani, a fost de acord cu solutia noastra ce presupunea in principal o compozitie orizontala cu un nucleu de distributie extrudat vertical pentru a crea o suprafata orizontala dominanta. Mintea sa deschisa si viziunea moderna au dus la o colaborare fructuoasa.

Beneficiarul a dorit aceasta constructie ca fiind un refugiu propriu  personalizat strict dupa nevoile sale. Dupa ce experientele sale anterioare s-au dovedit a fi mult prea mari, a invatat sa respecte minimul necesar de care are nevoie, acest lucru fiind transpus in cerintele sale.

Dimensiunile generoase ale terenului au permis desfasurarea pe orizontala. Spatiile personale fata de cele de serviciu sau de primire sunt foarte bine delimitate, iar zonele de serviciu sunt grupate pentru a oferi restul de spatiu functiunilor principale. Distributria incaperilor se traduce automat si in volumetrie, fiecare spatiu fiind "rupt" de celalalt printr-o decalare. 

 

Inapoi