My place


Acasa / Lucrari / CASA THE EDGE

Etichete a_ta 2011, concurs proiecte
Nume lucrare CASA THE EDGE
Tip lucrare proiect
Localitate Timisoara
Autor lucrare Petri Ageu
Echipa de proiectare Lemon Architects, s.c. Lthos Group s.r.l.
Alti colaboratori Alin Danila
Anul proiectarii 2011
Anul executiei/finalizarii 2013
Suprafata construita 350 mp
Valoarea investitiei 280000

 Proiectul Casa 'THE EDGE ' raspunde la cererea beneficiarului de a construi o cladire cu functiune mixta de locuire si birou de avocatura.

 Locatia proiectului este in Timisoara ,in zona stadionului Dan Paltinisanu ,o zona cu functiuni mixte ,preponderent de locuire, comercial ,servicii, agrement.

 Zona de locuire este structurata preponderent pe locuire colectiva si subzone de locuire unifamiliala. Situl aflat in studiu se afla chiar la marginea unei zone de case unifamiliale invecinat fiind la Est cu o cladire destinata locuirii colective de P+4 etaje.Terenul se afla la intersectia a doua strazi: str. Constanta si str, 1 Decembrie. Str. Constanta este destinata circulatiei pietonale si circulatiei auto pe cind str.1 Decembrie este destinata circulatiei pietonale,auto si transportului in comun.

 Terenul este in suprfata de 506 mp si este ocupat de o casa P+1 destinata locuirii si in proprietatea aceleiasi familii.

 Prin tema de proiect beneficiarul a dorit constructia unei cladiri lipite de cladirea existenta si cu acces din str, Constanta.In cladirea existenta pe teren functioneaza un cabinet de avocatura ce va fi extins la demisolul cladirii noi cind aceasta se va construi.Accesul direct din str. Constanta si separat de accesul privat al casei asigura o buna functionare a biroului fara a deranja fluxul privat si functiunea de locuire.

 Spatiul biroului din viitoarea constructie se afla la demisol ,are o suprafata de 125 mp si este distribuit astfel:

-secretariat si camera de primire
-sala avocatiilor
-sala protocol si sedinte
-arhiva
-grup sanitar
-birou privat avocat
-terasa privata

 

 Spatiul de locuire se desfasoara pe urmatoarele doua nivele si terasa,fiecare in suprafata de 105 mp

 La parterul cladirii se afla zona de zi a casei cu urmatoarele functiuni:

-camera de zi cu terasa exterioara
-grup sanitar
-bucatarie
-spatiu de depozitare

La etajul cladirii se afla:

 

-dormitorul matrimonial
-baie
-baie pentru celelalte dormitoare
-doua dormitoare pentru copii
-dressing
-terasa comuna celor doua dormitoare.

 

Terasa este destinata pentru spatii de primire, protocol,sport

-spatiu pentru un bar exterior
-grup sanitar
-pergola si loc de luat masa exterior
-jacuzzi
-spatiu verde amenajat.

 

  Din punct de vedere structural casa este construita pe o structura separata de structura casei existente, din beton armat cu zidarie de caramita si structuri din metal.

 

 Arhitectural casa este structurata in jurul unui nucleu de circulatie verticala ce face legatura intre nivele.Fiecare nivel functional prezinta ruperi de nivel  in dreptul acestei circulatii verticale fiind structurat pe ideea de raum-plan.

 S-a urmarit tratarea identica a amenajarii fatadei principale ,a terasei si a fatadei estice posterioare.

Acest lucru permite scoatera volumului nou creat din tipologia casei cu acoperis in care limita cornisei imparte foarte clar volumul  in doua zone tratate diferit.Mobilitatea si fluiditatea volumului rezultat contureaza foarte bine atributele vietii noastre din prezent .Asezata linga casa existenta de 5 decenii pe acelasi sit intra in contrast sugerind transformarea si diferentele intre generatiile aceleasi familii.

 Din punct de vedere al spatiului interior casa trateaza diferit relatia cu spatiul exterior si mediul inconjurator prin alveolele create in planul fatadei sau cel al terasei.Este un dialog permanent intre interior-exterior, lumina -umbra, intim-public.Pentru a privi pe fereastra omul va pasi in spatiul 'public' al strazii la diferite cote. Relatia cu exteriorul devine speciala datorita necesitatii pasiri in exteriorul cladiri pentru a contempla mediul inconjurator.In acelasi timp spatiul privat devine mai intim si mai ferit de extrior prin lipsa ferestrelor ca decupaj in planul fatadei.Acelasi principiu se aplica in planul terasei unde in relieful creat se regasesc functiuni pe care omul le va parcurge .

Finisajele fatadelor si a terasei vor fi de caramida aparenta de culoare alba care va da nastere si va accentua aceste alveole ,de sticla transparenta ce va umple golurile create de panglica de caramida.

Aceste linii continue si organice se dezvolta in interiorul limitelor rigide laterale ale cladirii .Aceste limite sint fata de casa existenta si fata de limita de proprietate a sitului studiat.

Fotografii

 
 
 

 

 

Inapoi