My place


Acasa / Lucrari / WHITE APARTMENT

Etichete arhitectura, amenajari interioare, design de interior
Nume lucrare WHITE APARTMENT
Tip lucrare design de interior
Localitate Timisoara
Autor lucrare Attila Wenczel, Claudiu Toma, Maja Baldea
Echipa de proiectare s.c. Parasite Studio s.r.l.
Fotograf Andrei Margulescu, Attila Wenczel, Claudiu Toma, Maja Baldea
Anul proiectarii 2007
Anul executiei/finalizarii 2008
Suprafata construita 100 mp

Inca din primele intentii am incercat sa ne indepartam de interventiile devenite "standard" in imobile vechi. Beneficiarul, pasionat de muzica jazz, a dorit un apartament elegant si de standard inalt, flexibil, cu spatii ample multifunctionale in zona de zi.
Ca raspuns am ales o solutie in care albul predomina si joaca rolul unui fundal epurat pe care se dezvolta tema principala a apartamentului – mobilierul, care este tratat ca o insertie contemporana unitara. Efectul amenajarii mizeaza pe contrastele dintre suport/insertie, vechi/nou, permanent/efemer. Temele proiectului sunt ritmul panotarilor pieselor de mobilier, taieturile si decupajele acestuia care urmeaza ritmurile si modularile unei idei de muzicalitate.
Obiectele de mobilier si compartimentarile zonifica si organizeaza spatiul, dictand intreaga desfasurare a activitatii interioare. Prin concept mobilierul depaseste conditia de obiect static in spatiu si participa dinamic in definitia apartamentului.
Din vechea structura a apartamentului am pastrat ca element major peretele dinamic longitudinal ce separa cele doua zone de locuit (diurna/nocturna) – un element structural principal ce integreaza nise de depozitare si goluri de trecere. El este "invelit" in noul mobilier si transformat intr-un volum functional ce participa in definirea interioara a spatiului, un container cu rol de divizor spatial.
Aparenta generala de alb "septic" este astfel contrabalansata de panotari, de cromatica niselor, de lumina inserata în mobilier si de obiectele personale ale proprietarilor.

 

Inapoi